Medicina emocional

La medicina emocional tracta tots aquells estats on l’emoció ens governa el nostre dia a dia en lloc de ser nosaltres qui governa i gestiona a les emocions. Durant el pas de la vida, a través de les experiències que vivim, anem integrant una sèrie d’informacions que de vegades de manera subliminal o d’altres de forma més directa ens condicionen les nostres creences, els nostres hàbits, les maneres de fer les coses, les nostres estratègies a l’hora d’enfrontar-nos a les vivències del dia a dia, etc.

—-
És fàcil comprovar que quan hi ha un esdeveniment dolorós o traumàtic, la nostra visió de la vida es modifica. La por, l’ansietat, la manca de confiança amb un mateix, la tristesa, la ira, les restriccions o limitacions que ens podem imposar, poden canviar la nostra vida impedint viure-la i gaudir-la en plenitud.
Arriba un moment que aquests esdeveniments traumàtics formen part del passat, però els patrons que vam crear segueixen present i s’han convertit en patrons antics, obsolets, que ja no ens beneficien però encara actuen en la nostra ment.
L’equilibri natural i la lògica emocional fan que patrons antics es puguin actualitzar alliberant el pes que s’arrossega i poder viure amb claredat i amb tot el nostre potencial.
Manca d’auto estima, ansietat, pors, inseguretat, alteracions de l’ordre natural fan que la nostra vida prengui un camí que ens faci patir malestar, no tan sols malestar emocional, possiblement es somatitza en el nostre cos produint insomni, dolor, migranyes i cefalees, disfuncions gàstriques, vertígens i marejos i moltes altres patologies que no relacionem amb un problema de base emocional.
Aquest és el moment on necessitem la informació adient per corregir i actualitzar allò que ens trasbalsa. Aplicar la lògica emocional ens permet d’una manera senzilla, sense traumes ni processos agressius, assolir nivells de benestar emocional que ens permetran veure la vida, el nostre futur, d’una manera real, positiva, òptima.